Recensies

“Vanwege lage rugklachten ben ik in augustus 2016 gestart met Pilates-lessen bij Irene Visser. Ik had vooral problemen wanneer ik langere tijd stil moest staan (bijvoorbeeld tijdens optredens met mijn koor), wanneer ik in de tuin gewerkt had of tijdens kampeervakanties.
Pilates betekent voor mij (ik ben 56 jaar) hard werken ook omdat ik jaren niet gesport hebt (op baantjes trekken in het zwembad na).
Na een jaar kan ik duidelijk verschil merken: ik heb nauwelijks nog rugpijn en tijdens een kampeervakantie van 3 weken (in een kleine tent) heb ik geen klachten gehad, beweeg ik soepeler en kan ook beter slapen.”

“Pilates met Irene is ontspannend/inspannend en Inspirerend. Tijdens de les wordt je je steeds meer bewust van je lichaam en houding. De oefeningen zijn uitdagend maar op niveau en Irene besteedt veel aandacht aan de uitvoering. De houding is minst zo belangrijk als de oefening zelf wat een bewustmakende werking heeft. Je gaat rechter zitten/staan/lopen. En omdat de oefeningen uitdagend zijn wil je ook steeds meer, oefenen en aan jezelf bewijzen dat het kan. Ik heb met heel veel plezier Pilates gevolgd bij Irene en kan zeggen dat ik nu niet meer zonder Pilates kan/wil.”

“Sporten (zoals bijv. fitness of hardlopen) vind ik saai. Omdat het zo vaak eentonig is. Jazeker, ik wil inspanning leveren, maar niet alleen maar vermoeid raken en afgemat thuis komen. Met Pilates kan dat!”

“Met Pilates ben je energieker na de les, dan voor de les!”

“Irene is een vrouw met humor. Voor mij persoonlijk is dat erg belangrijk. Daarnaast is Irene een trainer die erg zorgvuldig is en de grenzen van alle deelnemers respecteert. Eigenlijk respecteert ze de deelnemers zoals ze zijn als mens. Irene geeft de lessen met veel aandacht aan alle deelnemers.”

“Ik ben verrast door de professionele benadering van Irene en haar zorgzame manier van benaderen.”

“De fitheid/tijdinspanning verhouding is bij Pilates optimaal. Ik vind het ongelooflijk hoe 1 uur in de week me zoveel souplesse geeft.”

“Het mentale gehalte van Pilates is ook belangrijk. Je wordt er sterker en helderder en van in alle opzichten. Ik heb meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.”

” Ik hou van bier, en na m’n 30e begon m’n buik te groeien; nu na een jaar Pilates is m’n buik weer plat. Ideaal: goodlooking zijn, alswel bier kunnen drinken…allemaal dankzij Irene/Pilates!”

“Sixpack staat nu op m’n buik i.p.v. in de koelkast. Haha.”

“Waarom ik het zo leuk vind om bij Irene Pilates te doen?¬†Ik denk dat in het algemeen de oefeningen mij helpen met mijn rugklachten. Die waren ernstig, en gingen gepaard met hoofdpijn. Een acupuncturist en revalidatiearts stimuleerden mijn herstel door me opnieuw te leren rechtop te gaan lopen enzo. Om mij hierin te helpen zocht ik een trainer die ik kan vertrouwen en mijn grenzen respecteerde. Zo kwam ik bij Irene en met Pilates-oefeningen in aanraking. Het hielp ook nog.¬†Verder rijd ik paard op hoog niveau. Ik wil dat mijn paarden recht zijn, zodat ze goed kunnen ontspannen en in balans kunnen komen. Dit is nodig voor hun spierontwikkeling. Een paard moet in mijn visie daarbij worden geholpen door de ruiter. In mijn ogen moet de ruiter dus ook aan zichzelf en de fysieke ontwikkeling werken.”

“Ik had een rugblessure (door snowboardcrash) en 2 maanden lang last van m’n rug. Na een aantal Pilates lessen was de pijn in m’n rug helemaal weg. Heel blij.”